Blåbjerg Klitplantage, et af de 10 spir

Det blå Bjerg, Blåbjerg, som plantagen har navn efter, er landets højest klit på 64 meter og ligger kun få kilometer fra Vesterhavet.

De 10 Spir er de 10 bedste mountainbikeruter i statens skove. Til hver rute er der kort, højdeprofil, længde og farve efter sværhedsgrad. Ruterne er fordelt over hele landet og byder på alt fra klipper på Bornholm, over smalle skovspor nord for København til sandede klitter ved Vesterhavet.

Panoramarute: Nymindegab - Bork Havn - Nørre Nebel (42 km)
Naturskøn cykelrute mellem den rolige fjord og det vilde Vesterhav. Ved fjorden findes en oase af ro med rigt fugleliv på halvøen Tipperne og udsigt til windsurfernes farverige sejl på fjorden. Midt imellem fjord og hav venter ligger Nymindegab.

Danmarks nationale cykelrute 1 - Vestkystruten går langs hav, skov og fjord, den danske Nordsøkyst og UNESCOS verdensnaturarv Vadehavet. Det er en af Danmarks længste skiltede cykelruter og går gennem noget af det skønneste og mest varierede natur i Danmark.

Naturen i Blåbjerg
Plantagens samlede områder udgør ca. 4.600 ha, og godt halvdelen er bevokset med træer. Plantningen begyndte i 1878 efter loven om dæmpning af sandflugt.

Cykel udlejning

Vi udlejer alm. cykler, børnecykler og MTB

3 Timer
50
Dkr
1 dag
100
Dkr
1 uge
600
Dkr

Campingpladsens unikke beliggenhed ved fjord og hav indbyder til mange aktiviteter i naturen. Det at 2 forskellige vande mødes, giver i skumringen et helt fantastisk lys, og mange kunstmalere f.eks. Laurits Tuxens har benyttet sig af de skønne omgivelser til inspiration. Nymindegab museum rummer bl.a. en udstilling med 200 malerier.


For ca. 100 år siden var Nymindegab et af Vestkystens vigtigste fiskerlejer. l 1870 arbejdede omkring 200 mennesker ved fiskeri i sæsonen. Fiskeriet leverede dels fisk til befolkningen, dels til stedets 5 salterier. l dag kan man se eksempler på gamle fiskerboder på det lave areal ved fjorden umiddelbart vest for Nymindegab.